gotowany karp w sosie miodowym

gotowany karp w sosie miodowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 szt
  • miód

    1/2 szklanka
  • rodzynki

    2 łyżka
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ocet

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia sprawiamy, dzielimy na dzwonki. Z głowy oraz warzyw gotujemy bulion, doprawiamy go. Karpia gotujemy do miękkości w bulionie. Miód zagotowujemy do czasu, aż ściemnieje, następnie wlewamy pół szklanki naszego bulionu oraz ocet i rodzynki. Chwile gotujemy. Tym sosem zalewamy naszego karpia. Danie podaje na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

noculos

03.06.2012 20:01
pyszne

noculos

03.06.2012 20:01
pyszne

noculos

03.06.2012 20:01
pyszne

angelika14

16.05.2012 14:18
ciekawy przepis

dasada1

04.09.2010 13:37
afjny sposób na karpia

mundek1011

03.09.2010 21:09
bardzo ciekawy przepis

Patrycja40

15.07.2010 08:26
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat