Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowany karp w sosie miodowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
miód 1/2 szklanka
rodzynki 2 łyżka
włoszczyzna 1 pęczek
ocet 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gotowany karp w sosie miodowym

Karpia sprawiamy, dzielimy na dzwonki. Z głowy oraz warzyw gotujemy bulion, doprawiamy go. Karpia gotujemy do miękkości w bulionie. Miód zagotowujemy do czasu, aż ściemnieje, następnie wlewamy pół szklanki naszego bulionu oraz ocet i rodzynki. Chwile gotujemy. Tym sosem zalewamy naszego karpia. Danie podaje na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 03.06.2012 20:01
pyszne
noculos 03.06.2012 20:01
pyszne
noculos 03.06.2012 20:01
pyszne
angelika14 16.05.2012 14:18
ciekawy przepis
dasada1 04.09.2010 13:37
afjny sposób na karpia
mundek1011 03.09.2010 21:09
bardzo ciekawy przepis
Patrycja40 15.07.2010 08:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak