Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

osso buco

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gicz cielęca 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
cebula 2 szt
łodygi selera naciowego 2 szt
marchew 2 szt
pomidor 4 szt
czosnek 1 ząbek
oregano 1 łyżeczka
woda 1/8 l
wino białe wytrawne 1/8 l

Przepis i sposób przygotowania na: osso buco

Plastry giczy cielęcej oprószyć solą i pieprzem, lekko otoczyć w mące. Silnie przysmażyć z obu stron w gorącej oliwie z oliwek. Dodać posiekane warzywa i krótko je podrumienić razem z mięsem.Pomidory obrać, usunąć ziarenka. Dodać do mięsa razem z winem, wodą i przyprawami.Mieszać od czasu do czasu, aby się osso buco nie przypaliło. Dusić 1 1/2 godziny w garnku pod przykryciem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak