Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z zacierką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 5 dag
marchew 20 dag
pietruszka 20 dag
seler 20 dag
mąka 20 dag
natka pietruszki 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarnka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z zacierką

Fasolę umyć, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Warzywa obrać, drobno pokrajać i ugotować dodając tyle wody, ile potrzeba zupy. Gdy warzywa będą miękkie, zasypać wywar zacierką zrobioną z mąki i wody, dodać ugotowaną fasolę, osolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz przysmażoną cebulę. Posypać posiekaną nacią pietruszki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak