Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat do smaku
rodzynki 30 dag
sok pomarańczowy 1,5 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na słodko

Karkówkę kroimy na około 2 cm plastry, z obu stron posypujemy przyprawa do karkówki, majerankiem, sola i pieprzem. Naczynie zaroodporne smarujemy masłem, kładziemy plastry karkówki, na to wysypujemy rodzynki, znowu mięso i znów rodzynki. Mieso zalewamy sokiem, przykrywampieczemy do miękkości, od czasu do czasu podlewamy sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 05.03.2012 20:40
osobiście nie lubię mięsa na słodko co nie znaczy że innym smakuje
dianix 16.01.2012 17:25
karkóweczka jest mega smaczna;]
noculos 09.03.2011 12:10
pycha
noculos 09.03.2011 12:10
pycha
Iwona56 31.01.2011 20:53
lubię takie dania na pewno wypróbuję
gacopierz23 15.01.2011 17:08
Musze wypróbować na słodko
iknkirke 26.10.2010 22:05
dobre
mundek1011 02.09.2010 22:37
lubię mięsa na słodki sposób
dasada1 04.08.2010 22:14
ciekawa ta karkówka
kakiaa 14.07.2010 09:15
Uwielbiam mięso na słodko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak