Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami i bekonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
szczypior siekany 2 łyżki
sól do smaku
bekon 5 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami i bekonem

Pomidor sparzyć, obrać ze skorki, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć pokrojony w kostkę bekon i zrumienić. Pod koniec dodać posiekaną cebulę, zeszklić, wsypać pomidory i dusić kilka minut. Następnie wlać rozmieszane z solą i połową szczypioru jajka i smażyć do ścięcia. Podawać zaraz po przygotowaniu, posypane pozostałym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.12.2013 17:44
Śniadanie idealne.
mirosława4 27.04.2013 20:00
pożywne śniadanko robię bardzo podobnie :)
novita23 14.07.2011 08:19
super
Katarzyna/kate1980 10.07.2011 17:33
jaka śliczna
MAR3STA 07.07.2011 23:07
pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak