Grill: Sandwich z pastą z tuńczyka i grillowanym kurczakiem

Grill: Sandwich z pastą z tuńczyka i grillowanym kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    2 szt
  • ogóreczki z czosnkiem Smak

    100 g
  • rukola

    1 pęczek
  • pasta

  • majonez

    3 łyżki
  • do smaku

  • sól czosnkowa Prymat

  • pieprz czarny grubo mielony

  • sok z cytryny

  • chleb tostowy

    8 ciemny
  • tuńczyk kawałki w oleju

    150 g
  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka zamarynowaną w Przyprawie do kurczaka pikantnej Prymat upiec na grillu i wystudzić. Wszystkie składniki pasty z tuńczyka dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Pieczywo opiec w tosterze. Kromkę chleba posmarować pastą, na niej ułożyć ogóreczki, rukolę i cienko pokrojonego kurczaka. Przykryć drugą kromką pieczywa i serwować z frytkami.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat