Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z cielęciną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczeń cielęca pokrojona 10 łyżek
Rosół drobiowy z włoszczyzną 4 szklanki
Przecier ogórkowy Smak
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
lubczyk 1 łyżka
grzanki
bagietka 1/2 szt
masło 3 łyżki
ser tarty 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z cielęciną

Przecier ogórkowy Smak odcedzić, zalewę zostawić, ogórki wrzucić do wrzącego bulionu i gotować 5 min. Następnie do wywaru dodać tyle soku z ogórków, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i ziołami Prymat, dodać mięso i koperek Prymat.

Przygotować grzanki: bułkę pokroić na kromki, posmarować je z obu stron masłem i posypać serem. Kromki zrumienić w piekarniku.

Zupę podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 01.10.2011 20:18
super
Nina7 05.07.2011 13:31
Taki obiad to ja rozumiem - znakomicie się prezentuje!
szyba 05.07.2011 09:51
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak