Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa purre z wątróbki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 40 dkg
bulion 1 litr
masło 50 gram
żółtko jajek 2 sztuki
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa purre z wątróbki

Wątróbkę oczyścić, drobno posiekać, poddusić na maśle, oprószyć mąką i dalej dusić. Następnie zalać ją wywarem mięsnym i ugotować do miękkości, przetrzeć przez sito i jeszcze raz zagotować w wywarze. Posolić. Roztarte żółtka wlać do wazy i zalać gorącą zupą.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.07.2011 22:55
z drobiowej chętnie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak