Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z grzybów w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 0,5 kg
kasza manna 15 dag
cebula 1 sztuka
tłuszcz 10 dag
jaja 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 3 łyżki
pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z grzybów w śmietanie

Grzyby oczyścić, pokrajać na kawałki, a następnie poddusić z dodatkiem tłuszczu. Wsypać kaszę mannę wymieszać i chwilę smażyć pod przykryciem, aby utworzyła się twarda masa. Po ostudzeniu zemleć w maszynce z połową cebuli (resztę pozostawić do sosu), dodać jaja tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną, przyprawy i dokładnie wyrobić. Z masy formować podłużne zrazy, zrumienić na tłuszczu i zalać sosem śmietanowym; chwilę poddusić. Potrawę przyprawić. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak