Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z pstrąga z sosem majonezowo-czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron pełnoziarnisty 1 szkl
majonez 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat
jogurt grecki 1 łyżka
papryka czerwona 1/3 szt
koperek
szczypior
masło
cytryna
sól do smaku
pstrąg wędzony filet 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z pstrąga z sosem majonezowo-czosnkowym

Filety z pstrąga solimy ,kropimy cytryną i smażymy na masełku .Makaron gotujemy i odcedzamy . Filet pstrąga rozdrabniamy -kroimy na kawałki . Na patelni gdzie smażyliśmy pstrąga smażymy pokrojoną paprykę dodajemy makaron i pstrąga -doprawiamy solą ,dodajemy pokrojony koperek i szczypior -mieszamy . Do majonezu Kieleckiego dodajemy 1 łyżkę jogurtu greckiego ,sos ziołowo-czosnkowy i wyciśnięty ząbek czosnku mieszamy . Makaron z pstrągiem nakładamy na talerz polewamy sosem majonezowo-czosnkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 05.07.2011 18:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak