Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 100 g
jabłka 2 szt
sok z cytryny
olej
cukier
pieprz
sól
kapusta czerwona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkuj, włóż do posolonego wrzątku, doprowadź do wrzenia. Odcedź i przelej zimna wodą. Dobrze osącz. Jabłka zetrzyj, rodzynki sparz wrzątkiem. Wymieszaj z kapustą. Skrop sokiem z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj z olejem. Podawaj do duszonych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak