Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
pieczarki 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z pieczarkami

Filety z indyka pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, przełożyć do rondla, dodać szczyptę soli, liść laurowy, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać posiekaną cebule, zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut, dodać do mięsa. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować, dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.08.2013 16:07
smaczna zupka
Ela15 03.11.2012 09:05
pycha
Ela15 03.11.2012 09:05
pycha
Łukasz15 30.09.2012 07:58
Pycha
IlonaAlbertos 15.09.2012 20:04
Takie zupy to ja bardzo lubię :)
Iwona51
Iwona51 03.01.2012 10:36
pycha
MAR3STA 07.07.2011 23:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak