Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 3 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowy

Zerwać twardy agrest, oczyścić, ja robię tak że daję do rondla i wstawiam do piekarnika, jak się trochę rozsmaży to dopiero wtedy wsypuję cukier i jeszcze się smaży z cukrem. Jak dżem jest już ciemny to wtedy daję do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.03.2014 09:22
dawno nie jadłam takiego
fotoviderek 01.08.2013 08:56
Świetny dżemik do tortów :)
leonkot 03.05.2012 08:05
agrestowego dżemu jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak