Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe kotleciki z żółtym serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 70 dag
cebula biała 3 szt.
czosnek 2 ząbki
gouda śmietanowa 15 dag
jajko 2 szt.
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej ryżowy do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 4 przyprawa
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe kotleciki z żółtym serem

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia razem z obraną cebulą. Przełożyć do szklanej misy, dodać jajka oraz przyprawy. Starannie wymieszać. Przykryć folią spożywczą i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce (najlepiej na całą noc).

Goudę pokroić w plastry o grubości 1 cm, a następnie każdy plaster w słupki.

Z masy mięsno-cebulowej formować podłużne kotleciki, w środek każdego wkładając po słupku sera. Obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju. Ułożyć na ręczniku papierowym.

Osączone z tłuszczu kotleciki nadziać na patyki do szaszłyków. Grillować na rozgrzanym ruszcie po 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 30.04.2012 07:44
pycha
Jolanta40 16.11.2011 10:14
pycha
Norgiusz 14.11.2011 07:33
super
Małgorzata106 07.09.2011 10:53
pycha
Gosia40 30.07.2011 13:42
Propozycja nie do odrzucenia - wykorzystam przy najbliższej okazji!
Misiek1 11.07.2011 14:39
Bardzo apetyczne:)
Nina7 10.07.2011 04:24
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak