Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 6 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
seler 1 kawałek
zielenina 1 pęczek
pieprz do smaku
sól do smaku
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Mięso włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Zebrać ścięte białko, włożyć warzywa i ziele, osolić i gotować na bardzo malutkim ogniu, aby bulion nie zmętniał aż warzywa i skrzydełka będą miękkie. Wyjąć mięso i włoszczyznę oprócz marchwi i doprawić do smaku jeśli potrzeba dolać przegotowanej wody. Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.06.2012 19:24
uwielbiam rosół
angelika14 27.05.2012 13:57
bardzo smaczne
olkaaa 18.01.2012 07:38
rosół to moja ulubiona zupa
Wafelek2601 18.01.2012 00:33
mójulubiony
jasiek 14.10.2011 13:53
ale smakołyki
ben-ka 09.07.2011 08:40
lubię rosołek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak