Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOLANKA

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 ŁYŻKI
mięso pieczone 1/2 KG
ogórki kwaszone 2 SZT
grzyby marynowane 5 SZT
kiełbasa 100 G
bulion 1/4 SZKLANKI
ogórki konserwowe 5 SZT
cebula 1 SZT
kapusta kiszona 3/4 KG

Przepis i sposób przygotowania na: SOLANKA

CEBULĘ ZRUMIENIĆ NA MAŚLE,DODAĆ POKROJONĄ KAPUSTĘ,PODLAĆ 1/2 SZKLANKI WODY I DUSIĆ 1 GODZ CZESTO MIESZAJĄC.WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM NACZYNIE,WŁOŻYC POŁOWĘ KAPUSTY,UŁOŻYĆ KAWAŁKI MIĘSA,PRZYKRYĆ POZOSTAŁĄ KAPUSTĄ.NA WIERZ UŁOŻYĆ WYMIESZANE OGÓRKI,GRZYBY I KIEŁBASĘ- POKROJONE W KOSTKĘ.CAŁOŚĆ POLAĆ SOSEM I PIEC POD PRZYKRYCIEM OK 30 MIN W 200 STOPNIACH.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara33 13.04.2012 09:14
ciekawe
owocówka 16.09.2011 10:27
super
Ewa92 11.02.2011 12:08
ciekawy przepis :))))
grazia1 09.02.2011 16:28
mniam mniam
Kate131 13.09.2010 12:30
kiedys zdjecie dorobie:)
anecia04 13.09.2010 11:05
a gdzie zdjęcie?
mehia 04.08.2010 09:04
ciekawa
dasada1 02.08.2010 21:25
Jeszcze nigdy nie jadłam takiej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak