Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo – pomidorowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 100 gram
pomidory 2 sztuki
wywar warzywny 1 litr
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
suszone pomidory 8 sztuk
dynia 500 gram
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo – pomidorowa

Dynię obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną cebulę, aż zmięknie, następnie dodać ziemniaki i czosnek, podsmażyć 5 minut.

Dodać pokrojone w kostkę pomidory, obrane ze skórki. Wlać wywar, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować, aż warzywa będą miękkie.

Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem.
Podawać udekorowaną kilkoma suszonymi pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.02.2014 11:10
ciekawa zupa,nie jadłam takiej
Beata23 28.01.2014 07:50
super zupka
junox 25.07.2013 20:56
nie jadłam jeszcze takiej
barbara11561 15.02.2013 12:37
bardzo ciekawe połączenie:)
caralajna 18.11.2012 11:38
zapowiada się apetycznie
Justyna23
Justyna23 10.06.2012 14:29
super ;)
ben-ka 20.12.2011 09:14
Dynia u Ciebie ma wzięcie:)
IZABELA29 07.11.2011 08:34
zapewne smaczna warta wypróbowania
Ewelina38 03.10.2011 14:07
smacznie się zapowiada i cudnie prezentuje
Pacia 11.09.2011 14:21
brzmi zachęcająco
Agiatis 19.07.2011 22:00
nie miałam okazji takiego połączania smaków próbować...ciekawe:)
caroline1983 09.07.2011 22:16
uwielbiam dynie w kazdej postaci
Iwona51
Iwona51 09.07.2011 12:26
smaczna
Magdalena1110 06.07.2011 07:38
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak