Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z kremem i owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 15 dag
żółtko jajek 1 szt
cukier puder 10 dag
śmietana 1-2 łyż
mleko 1/2 l
posypka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem i owocami

Proszek budyniowy rozmieszaj w 1 szklance zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotuj, zestaw z ognia. Wlej do niego rozmieszany proszek budyniowy, wymieszaj. mieszając, zagotuj. wystudź. Schłodzone mleko posiekaj z mąką. Całość rozkrusz w palcach, dodaj żółtko, cukier puder i śmietanę. Szybko zagnieś kruche ciasto, uformuj z niego kulę, zwin w folię, włóż na 2 godziny do lodówki.Ciasto rozwałkuj na grubość ok1/2 cm. Wyklejaj nim karbowane foremki na babeczki. Włóż je do piekarnika o temp 200st. upiecz na rumiano, wystudź. Budyń zmiksuj, napelnij nim kruche babeczki. Wierzch udekoruj owocami i posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak