Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne – tradycyjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1
koper świeży 1 łodyga
liść chrzanu 1
ogórek 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne – tradycyjne

Do słoika wlewamy ok. 100ml wody mineralnej i wsypujemy czubatą łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy w celu rozpuszczenia soli i dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, koper oraz liść chrzanu. Następnie dokładnie i ciasno upychamy ogórki. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 2 dni. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 30.10.2011 19:31
prostota zawsze się broni :-)
Magdalena1110 09.08.2011 07:25
pycha
ewaa 30.07.2011 22:57
uwielbiam ogórki małosolne...sa pyszne:)
Ania67 16.07.2011 19:56
przepadam za nimi
Jolanta_P-S 05.07.2011 17:11
Właśnie dzisiaj nastawiłam swoje już z moich zbiorów działkowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak