Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

płotki z kolorową salsą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płotki 16 szt.
żółta papryka 1 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sok z cytryny
tabasco kilka kropli
mąka
olej
sól
ogórek 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: płotki z kolorową salsą

Rybki opłucz, osusz, natrzyj pieprzem i odstaw do lodówki.
Warzywa oczyść, opłucz. Z ogórka usuń pestki. Warzywa pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z posiekaną natką i czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem i kilkoma kroplami tabasco. Odstaw do lodówki.
Rybki panieruj w mące i usmaż na rumiano na oleju. Podawaj z salsą warzywną i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.10.2012 08:29
fajne
suzana 04.07.2011 21:00
pychota płotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak