Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka w paseczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko zagęszczone słodzone 1 op
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyż
kremówka 100 ml
cukier waniliowy
galaretka malinowa 2 szt
galaretka cytrynowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka w paseczki

Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach wody, każdą galaretkę w szklance gorącej wody, ostudź. Mleko wymieszaj z kremówką, ubij z cukrem waniliowym. Krem podziel na 3 części. Na spód naczynia wlej trochę galaretki malinowej, zastudź. Pozostałą galaretkę wymieszaj z częścią kremu, wlej do naczynia zastudź. Przykryj drugą częściś kremu , wymieszaną z żelatyną, zastudź. Zalej trzecią częścią kremu połączonego z cytrynową galaretką, zastudź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak