Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z cukinią i pieczarkami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cukinia 1/2 kg
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z cukinią i pieczarkami.

Ziemniaki i cukinię obrać. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce. Cukinię zetrzeć oddzielnie na tarce o dużych otworach, posolić gdy puści sok, odcisnąć. Pieczarki umyć i drobno posiekać. Odciśniętą cukinię połączyć z utartymi ziemniakami, dodać jajka, pieczarki, mąkę, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Łyżką nakładać placki na rozgrzany na patelni olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem pieczarkowym lub gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.01.2014 07:38
pyszne placuszki
IlonaAlbertos 23.11.2012 00:23
Fajne połączenie.
Iwona51
Iwona51 15.01.2012 13:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak