Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa z ciasteczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 l
cebula 6 szt
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa z ciasteczkami

Ciasteczka: 3 szklanki mąki pszennej, pół szklanki mleka, 40g drożdży, 250g masła, jajo do smarowania, 2 łyżeczki drobno zmielonego kminku, sól.
Cebule pokroić w cienkie plastry i smażyć na maśle na złoty kolor. Osobno przysmażyć rozdrobnione kromki chleba, po czym włożyć je do rosołu i rozgotować wraz z cebulą. Przetrzeć przez sitko, dodać wszystkie przyprawy. Zagnieść ciasto drożdżowe z kminkiem. Z ciasta można formować rogaliki lub niezbyt cienkie paluszki. Posmarować rozmąconym jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak