Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
ryż 1,5 szklanki
bulion warzywny 2 szklanki
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
mięso wieprzowe 35 dag
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z grzybami

Do rondla wlać oliwę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić, wsypać ryż. Zalać gorącym rosołem i cały czas mieszać. Ugotować grzyby, wywar wlać do ryżu, grzyby pokroić i dodać do ryżu, cały czas mieszać. Mięso pokroić w kostkę, dodać do ryżu. Ryż mieszać, aż wchłonie rosół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przyozdobić potrawę na talerzu wg własnego pomysłu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 21.11.2016 19:43
pyszność : )
anulka69 16.01.2012 09:21
super
Beatris 31.08.2011 10:46
Bardzo lubię takie połączenia.
pawel6 05.07.2011 13:43
uwielbiam i ryż i grzyby - super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak