Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlet prowansalski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 300 g
śmietana kwaśna 2 łyżki
jajko 1 szt
mąka 1-2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 20 g
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlet prowansalski

Mięso pokroić, rozbić tłuczkiem na niezbyt grube kotlety (gdy mięso jest suche, należy zwilżyć je wodą), posypać solą, pieprzem i przyprawą prowansalską. Kotlety panierować kolejno: w śmietanie, mące, rozmąconym jaju i tartej bułce zmieszanej z drobno startym żółtym serem. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak