Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eligot

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2kg
ser żółty 60dag
czosnek główka
śmietana duża
masło 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Eligot

Ziemniaki gotujemy i robimy piure mieszając z masłem i śmietaną, ugniatając tak długo aż zrobi się gładka bez gródek masa, dodajemy wyciśnięty czosnek,gorące purre podgrzewamy na parze ,wkładamy garnek z pyrkami .Starty ser dodajemy powoli do ziemniaków ,mieszając aby sie dobrze połączył i rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak