Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Witaminka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka pomarańczowa 1 szt
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
botwinka wg uznania
rukola wg uznania
pieprz do smaku
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
sól do smaku
ser pleśniowy 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Witaminka

1. Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój w paski. Pomidory natnij na krzyż, ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, a następnie przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w półplasterki. Połącz z papryką oraz obraną i posiekaną w drobną kostkę cebulą.
2. Do warzyw dodaj umyte, krótko obgotowane liście botwinki oraz opłukaną i osuszona rukolę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Przygotuj gęsty sos z majonezu i jogurtu naturalnego. Wkrusz do niego i utrzyj ser pleśniowy typu rokpol/ Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Przed podaniem na stół ozdób sałatkę kleksami sosu serowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.01.2014 07:53
samo zdrowie
miki47 07.10.2012 13:13
mniam
anja3107 15.10.2011 13:29
super
Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:42
pyszne
Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak