Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na ciemnym spodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1/2 kg
cukier 1 szkl
jaja 1 szt
margaryna 1 kostka
śmietana 1 łyżka
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 szt
ser
ser 1 kg
jaja 6 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 1 szkl
margaryna 1 szkl
cukier waniliowy 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na ciemnym spodzie

Ciasto
Wszystkie składniki wsypać do miski i zagnieść kruche ciasto. Podzielić na pół. Jedną część wylepić dno blachy. ( jeśli pieczemy na małej blaszce ja robię ciasto z połowy porcji), z drugiej części uformować cienkie wałeczki.
Ser
Ser zemleć w maszynce, następnie zemleć drugi raz z cukrem, dodać żółtka, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, rozpuszczoną margarynę i białka ubite na sztywną pianę. wylać na ciasto na wierzchu ułożyć skośnie wałeczki ciasta. Piec 1,15minut w temperaturze 190 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 19.07.2013 07:54
to musi być pyszne!
kasiek 22.01.2013 22:01
piękny
Dorota59 15.12.2012 14:38
wspaniały serniczek
Ewelina38 13.12.2012 21:08
wyśmienite ciasto
Wafelek2601 11.01.2012 00:19
świetny
Wacław 26.11.2011 09:53
pyszniutki !
PaniMISIOWA 20.09.2011 12:01
rewelacja
wiola28a 11.07.2011 12:15
uwielbiam sernik
Mysiunia 08.07.2011 14:18
wyśmienity!
pawel6 05.07.2011 13:44
Pyszny!
Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:44
moja babcia taki robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak