Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młody bób w sosie serowym z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 40 dag
koperek 1 pęczek
ser pleśniowy 10 dag
zioła wg uznania
śmietana 22% 1/4 szkl
orzechy włoskie 5 dag
tosty pszenne 6 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młody bób w sosie serowym z orzechami

1. Bób przebierz, opłucz, umieść w garnku, zalej litrem zimnej wody. Koperek umyj, kilka gałązek odłóż. Resztę włóż do garnka z bobem. Wsyp sporą szczyptę soli. Gotuj na małym ogniu ok 25 min. Przełóż na sito, osącz zimną woda.
2. Ser pokrusz i rozetrzyj w miseczce z opłukanymi, osuszonymi i posiekanymi ziołami. Wlej śmietanę. Wymieszaj, dopraw gałką, sola i pieprzem. Orzechy włoskie drobno posiekaj.
3. Pieczywo tostowe zrumień na patelni bez tłuszczu. Od razu włóż do małych miseczek, aby uformowały się, przyjmując ich kształt. Pozostaw na kilka minut. Nałóż bób w sosie serowo-śmietanowym, posyp orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 15.04.2013 00:22
to musi być pycha
ziutula
ziutula 19.12.2011 10:14
ale pyszności bobowe...
Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:44
akurat mam bób jutro zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak