Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 10
ryż 7łyżek
jajko 2
sól
pieprz
śmietana
mąka
ser żółty
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana

Obieramy cebule,ścinamy wierzchołki i wydrążamy miąższ,pozostawiając cienką ściankę.Ryż gotujemy.Grzyby gotujemy.Odcedzamy i mielimy w maszynce.Miąższ z cebul drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu,dodajemy ryż,grzyby,jajko,sól i pieprz.Masę mieszamy i napełniamy wydrążone cebule.Cebule układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku.W czasie pieczenia podlewamy wywarem z grzybów.Na koniec sos zagęszczamy śmietaną z mąką i posypujemy serem.Zapiekamy ser aż się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:45
jeszcze takiej nie próbowałam
Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:45
jeszcze takiej nie próbowałam
Natalia37
Natalia37 04.07.2011 18:45
jeszcze takiej nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak