Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miętowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 660 ml
czekolady miętowe 400 g
Biszkopt czekoladowy 2 sztuki
kremówka 330 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miętowe

1. Kremówkę (660ml) zagotować połamanymi czekoladami z nadzieniem miętowym (kremówkę należy ciągle mieszać). Odstawić do lodówki na kilka godzin.
2. Krem miętowy ubić (tak jak ubija się śmietanę). Do masy dodać rozpuszczoną żelatynę (4 łyżeczki). Wymieszać.
3. Kremem miętowym przełożyć dwa biszkopty.
4. Ubić kolejną kremówkę (330 ml). Dodać żelatynę. Wymieszać. Przykryć kremówką ciasto.
5. Ciasto można udekorować listkami świeżej mięty oraz kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.03.2013 21:39
mmmmm super...
Renataj 31.05.2012 12:42
Apetyczny przepis.
Elżbieta17 07.07.2011 10:41
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak