Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z jabłek

Umyte jabłka,obrać ,pokroić na kawałki włożyć do rondla z małą ilością wody.Rozgotować pod przykryciem,przetrzeć przez sito.Uzyskany przecier posłodzić do smaku zależnie od kwaśności jabłek i wystudzić.Podawać do chleba,naleśników,szarlotek lub jako dodatek do deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 07.10.2011 14:56
takie najlepszy do naleśników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak