Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa selerowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3,5 litra
kostki rosołowe 2 kostki
seler 50 gram
włoszczyzna 50 gram
mąka 3 gram
mleko 100 ml
bułka 0,5 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa selerowa z grzankami

Seler oraz warzywa po umyciu włożyć do gorącej wody.Po rozgotowaniu warzywa przetrzeć na tarce.Połączyć z wywarem i doprawić do smaku solą.Rozrobić mąkę w mleku i wlać do wywaru -zagotować.
Grzanki:
Bułkę pokroić w drobną kostkę.Włożyć na rozgrzaną patelnię i stale mieszając doprowadzić do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 17.10.2013 20:24
mniam super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak