Młoda kapustka

Młoda kapustka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dymka ze szczypiorem

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • ocet

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • mąka

    do smaku
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować. Wrzucić na wrzątek (mała ilość osolonej wody), dodać poszatkowany szczypior i dymkę. Gotować ok. 30 minut. Dosolić i popieprzyć do smaku, wsypać trochę cukru i zakwasić 1 łyżeczką octu. Zrobić białą zasmażkę z 1 łyżki mąki. Na koniec dodać dużo poszatkowanego koperku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

01.02.2011 23:40
już nie mogę się doczekać, kiedy będzie młoda kapustka

cukiereczek

26.08.2010 07:45
Młoda kapustka do tego mięso i obiad pyszny

Aida

02.08.2010 12:52
albo mielony :)

Malinka

01.08.2010 23:09
I do tego ziemniaczki i schabowy:)

Aida

05.07.2010 09:59
tak, jest bardzo smaczna :)

SmacznaPyza

20.06.2010 13:01
kapustę zawsze i wszędzie - młodą i każdą inną :-)

cukiereczek

18.06.2010 11:59
Smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat