Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw ze śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 kg
cukier 1 łyżka
masło 50 gram
śmietana 1,5 szklanki
wywar drobiowo-wołowy 1 szklanka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw ze śmietaną

Szczaw po usunięciu łodyżek dokładnie umyć i ugotować w wodzie. Odsączyć, wycisnąć. Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, włożyć do niej szczaw, zalać wywarem z mięsa i kwaśną śmietaną. Posolić, posłodzić i stale mieszając drewnianą łyżką gotować na małym ogniu aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak