Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 25 dag
sok z cytryny
cebula
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 1\\2 szklanki
śmietana 4 łyżki
natka pietruszki
sól
chili
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie

Rozpuszczamy masło , jak się dobrze rozpuści to wsypać mąkę , przesmażyć , potem wlać bulion , cebulę zetrzeć na tartce o drobnych oczkach i dodać do sosu , doprawić solą , pieprzem , chili i curry. Potem wlać śmietanę i musimy mocno zagrzać ale nie zagotować . Naczynie żaroodporne posmarować olejem ułożyć w naczyniu rybę , polać ją sokiem z cytryny , posypać szczyptą soli , pieprzem i chilli , polać sosem . Zapiekamy 25 minut w 180 st. I jeszcze na sam koniec posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 16.03.2012 21:50
smaczna polska rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak