Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec z owocami egzotycznym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt czekoladowy 1/3 szt
śmietana 30% 1 litr
wiórki czekoladowe 1 op
cukier puder 4 łyżki
galaretka pomarańczowa 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
owoce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec z owocami egzotycznym

Odciąć 1/3 z biszkoptu wykonanego wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/148172/biszkopt-czekoladowy.html i ułożyć na dnie tortownicy. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodać rozpuszczoną, wystudzoną żelatynę, wylać 1/3 na biszkopt. W między czasie odlać sok z owoców egzotycznych, zagotować go i rozpuścić w nim galaretkę pomarańczową, ostudzić, dodać owoce i tężejącą wylać na ubitą śmietanę, przykryć pozostałą ubitą śmietaną, wierzch posypać wiórkami czekoladowymi, schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak