Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
seler 1/2 szt
por (biała część)
pietruszka 1 szt
fasola szparagowa 1 słoik
ziemniaki kilka sztuk
udka dowolna ilość
woda
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna

Udka umyć, obrać (np. z nieciekawych części- piórek) i posolić. Do garnka wlać wodę i włożyć udka. Zagotować, następnie wylać wodę i jeszcze raz wlać zimną wodę (około 2-2,5 l). Gotować na małym ogniu z dodatkiem cebuli(bez łupinek, przeciętą na 2 części). W międzyczasie obrać warzywa.Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Marchewki i pietruszkę pokroić na plasterki, seler na 4 części. Po około 1 godzinie gotowania (udek) dodać warzywa. Gotować, aż do miękkości warzyw, na sam koniec dodać fasolkę szparagową (bez zalewy ze słoika). Przyprawić do smaku ( solą, pieprzem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak