Przepis i sposób przygotowania na: torcik jagodowy
Biszkopt przekrawami i polewamy nasączeniem przygotowanym z w/w składników. Biszkopt smarujemy ubita smietana z cukrem i posyepujemy jagodami. Tak robimy kazda warstwe.
Ciasto: | |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
mąka tortowa | 3 łyżki |
margaryna Kasia | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyzeczki |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 6 sztuk |
do blachy: | |
margaryna Kasia | 2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyzki |
Krem: | |
kremówka | 400 ml |
cukier | 0,5 szklanki |
jagody | 300 g |
NASĄCZENIE | |
sok z cytryny | 1/2 sztuki |
wódka | 40 g |
cukier wanilinowy | 1 sztuka |
woda | 1,5 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: