Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka kolorowa z pieczarkami i smażonym bakłażanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
pomidory 3 szt.
cukinia 1 szt.
olej do smażenia
sok z cytryny
śmietana 12% 1/2 szklanki
czosnek 1 ząbek
mięta posiekana 1 łyżeczka
natka pietruszki 3 łyżki
sól
cukier 1 szczypta
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka kolorowa z pieczarkami i smażonym bakłażanem

Bakłażany pokrój w cienkie plasterki. Delikatnie polej olejem i wymieszaj. Usmaż partiami na patelni. Trzymaj w cieple.
Cukinię oraz pieczarki pokrój w cieniutkie plasterki. Pomidory umyj, pokrój w plasterki. Warzywa rozłóż razem z ciepłym bakłażanem na dużym talerzu.
Sos: Sok z cytryny, śmietankę, posiekany ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną miętę wymieszaj razem, dopraw solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomasz17 15.07.2011 22:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak