Leszcz z rusztu

Leszcz z rusztu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • leszcz

    2
  • tymianek

  • oregano

  • sok z cytryny

  • oliwa z oliwek

    6 łyżek
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawione już i umyte ryby natrzeć solą , pieprzem i skropić sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą i do środka każdej ryby włożyć po gałązce oregano i tymianku , na bokach robimy 3 skośne nacięcia. Posmarować rybę oliwą wymieszaną z sokiem najlepiej aby to był pędzelek. Przykrywamy rybę i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. A potem ułożyć na ruszcie grilla lub piekarnika . Przewrócić na druga stronę i ze wszystkich stron polewamy rybę oliwą . Potem przekładamy na pół misek albo talerze i przybrać plasterkami lub cząstkami limonki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat