Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk pod pierzynka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 4
jogurt naturalny 1 kubek
sól
pieprz
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
ser żółty 15 dag
mąka do panierowania
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk pod pierzynka

Morszczuka umytego suszymy solimy, i obtaczamy w mace a potem smażymy , przekładamy do naczynia żaroodpornego . do naczynia wlać jogurt naturalny , sypać bazylię , czosnek , musztardę , majonez i z tego przygotować sos polać ryby , całość posypać serem startym i zapiekać do momentu rozpuszczenia i lekkiego zarumienienia się sera . Temperatura to od 120 do 150 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 10.07.2012 22:33
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak