Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości
pieprz
Imbir mielony Prymat
skórka z cytryny
sok z cytryny
oliwa
miód
smalec
masło
wino białe wytrawne
sól
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z baraniny

Plastry mięsa rozbić.Pieprz, sól,otartą skórkę , imbir wymieszaćz sokiem z cytryny i oliwą . Powstałą pastą natrzeć kotlety ,pozostawić na 2 godziny w lodówce .Obrane jabłka pokroić w plasterki i smażyć na maśle .Dodać tymianek , miód , wino , wymieszać i dusić na małym ogniu .Na głębokiej patelni na smalcu obsmażyć z obu stron kotlety., obłożyć jabłkami ,przykryć i dusić na mocnym ogniu 25 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak