Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w kokosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 10 dag
pieprz kolorowy
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżka
suszony strączek chili
olej 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
cebula 3
sok z limonki 1 łyżeczka (do smaku)
ryba 50 dag (biała, morska)
Cynamon cały Prymat kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w kokosie

Najpierw nagrzać sobie piekarnik do 150 st , na blaszkę wysypać wiórki i uprażyć na ciemno złoty kolor , filety zaś opłukać ułożyć w płaskim rondelku , posypać pieprzem kolorowym prosto z młynka , kurkumę , wlać sok z limonki i tyle gorącej wody aby przykryła filety , gotować 8 minut na małym ogniu. Potem delikatnie ryby wyjmujemy łyżką i położyć na pół misek a gdy przestygną podziabać widelcem na nieduże kawałki. Chili i cynamon pokruszyć połączyć anyżem , kminkiem i prażymy na suchej patelni 5 minut. Potem poczekajmy aż przestygnie i drobno zmielić . Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej wkładamy posiekany czosnek, pokrojona cebulę i sproszkowane przyprawy , mieszamy i smażymy 10 minut. Następnie dodajemy rybę oraz wiórki , smażymy to razem 5 minut i możemy najlepiej podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.10.2012 00:49
ekstra
babcia
babcia 02.10.2012 00:49
ekstra
adam1f 08.05.2012 00:08
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak