Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ostrymi sosami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 20 dag
jajko 1 szt
sezam do dekoracji
sosy
jogurt naturalny 1 szkl
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Ajwar 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ostrymi sosami

1. Ciasto pokrój na 20 pasków, posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Skręć w spiralki. Ułóż na blasze. Piecz na złoty kolor ok 12 min. w temp 220 stopni.
2. Połowę jogurtu wymieszaj z posiekanym czosnkiem i ajwarem. Dopraw solą i pieprzem. Resztę jogurtu wymieszaj z chrzanem i szczyptą pieprzu. Paluszki podawaj ze schłodzonymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 15.10.2012 10:56
świetne:)
mala2021 22.03.2012 12:11
fajne
mirosława4 26.09.2011 18:35
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak