Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapeczki z tatarem z łososia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 10 kromek
cukinia 10 plasterków
łosoś wędzony 15 dag
cebula czerwona 1 szt
awokado 1/2 szt
ogórek 1/2 szt
oliwa 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
rozmaryn do dekoracji
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapeczki z tatarem z łososia

1. Łososia drobno posiekaj. Cebulę i awokado obierz, Ogórek, awokado i cebulę pokrój w małą kosteczkę. Połącz z łososiem, dopraw sokiem z limonki, łyżką oliwy i białym pieprzem. Plasterki cukinii obsmaż delikatnie na pozostałej oliwie.
2. Na kromkach bagietki połóż po plasterku cukinii i obłóż tatarem. Udekoruj rozmarynem. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.02.2013 15:21
mniam kanapeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak