Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w tymianku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne
sok z cytryny
otarta skórka z cytryny
jajko
mąka
mleko
masło
olej
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w tymianku

Filety skropić sokiem z cytryny , posypać solą i pieprzem.Jajka roztrzepać z mlekiem, tymiankiem, otartą skórką z cytryny, solą, stopionym masłem i stale mieszając dodawać porcjami mąkę , wyrobić dość gęste naleśnikowe ciasto .filety leciutko oprószyć mąką, zanurzyć w cieście, smażyć z obu stron na złoty kolor.Pod koniec smażenia dodać masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak