Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos musztardowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

musztarda 1/2 słoik
śmietana 18 proc 100 ml
woda 400 ml
mąka 2 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sos musztardowy

Kostkę rosołową gotujemy w 400 ml wody, dodajemy musztardę i mieszamy, zmniejszamy ogień na mały.Mąkę mieszamy z 4 łyżkami wody, wlewamy trochę wywaru z kostki rosołowej i musztardy, mieszamy wszystko i całość wlewamy do gotującego się wywaru, ciągle mieszając. Kiedy będzie już wystarczająco gęsty, zdejmujemy z ognia, mieszamy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak