Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jęczmienne

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
owsianka 2 szklanki ugotowanej na mleku
miód 2 łyżki
biszkopty podłużne 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jęczmienne

Masło stopić w rondelku, dodać owsiankę i cukier. Gotować 10 minut, aż masło nabierze brązowej barwy, potem dodać miód i wymieszać. Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami, zmoczonymi w zimnej wodzie, do środka wlać masę owsiano-miodową i wyrównać. Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin. Przed wyjęciem okrajać brzegi ciasta nożem albo owinąć tortownicę ściereczką zmoczoną w gorącej wodzie. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 13.01.2012 21:01
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak