Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki biszkopt kremowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
woda 2 łyżki
jajko 4
Krem:
bita śmietana 1 op.
mleko 1 szklanka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki biszkopt kremowy

Składniki na biszkopt razem połączyć wszystko zmiksować i piec 25 minut w 170 st ostudzić , w tym czasie mleko wlewamy do naczynia wsypujemy opakowanie bitej śmietany i ubijamy mikserem . Ostudzone ciasto przekroić , poprzekładać kremem i gotowe. Najlepiej schłodzić w lodówce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karmel 04.03.2012 12:50
smaczne
joanna77 04.03.2012 12:42
wyśmienity
babcia
babcia 19.02.2012 13:02
pyszny
DanutaS 21.01.2012 11:17
łatwy i szybki - takie lubię
Marzena34 27.11.2011 17:41
świetny
Marzena34 27.11.2011 17:41
świetny
rutynka 02.11.2011 08:45
mm pychotka
agnieszka137 04.07.2011 11:44
podoba mi się bo szybko można go zrobić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak